hoping!!

Saturday, 14 September 2013

Saya Mengaku...My Confession...

Assalamualaikum dan salam hari Malaysia...

Okay first of all.. Saya MENGAKU yang saya dah lama x update blog ne..
Saya MENGAKU yang saya tgh stress dengan timbunan masalah peribadi..
saya MENGAKU ketabahan buat masa sekarang amatlah goyah..


saya MENGAKU yang saya agak sibuk sekarang..huhu.. DANNNNNNNN.....
saya MENGAKU yang saya seorang pelajar PRA-UNIVERSITI...

Yup, rasanya saya tak pernah post pasal status pendidikan saya.. last saya post pun pasal saya nervous ngan keputusan SPM 2011..
Ya, saya MENGAKU keputusan SPM saya taklah daebak(hebat) mana.. setakat cukup2 makan.. huhu.. dan akhirnya saya skang adalah seorang daripada BADGE PERTAMA PRA-UNIVERSITI SISTEM MODULAR 2012/2013..pendek kata, skang saya upper six lah.. sebenarnya baru skang saya dapat terima kenyataan.. yup saya mengaku..saya memang x pernah nak masuk f6..yes, saya mengaku sy pernah pandang rendah dengan f6..ish2x..jahilnya saya..tulah orang bilang Qisas..huhu.. tapi takpalah skang saya dah faham bagaimana rasanya di sini hari ini.. bagaimana sakitnya.. bagaimana dipandang oleh masayarakat.. dan bagaimana membuak rasa cemburu pada  orang lain yg dah x bersekolah....

okay2..sudah2 pasal confession.. saya nak mula cerita pasal classmate saya plak..huhu.. Actually.. Actually.. Actually.. Actuallykan..hmm..
saya sebenarnya ambil jurusan SAINS..ya, aliran yg org jarang fkr untuk ambil bila masuk f6...gila tak? gila tak?.. atas sebab2 tertentu dan atas kecemburuan ini pada mereka yg telah pun masuk matrikulasi dan tengah sambung degree..saya mengambil keputusan untuk teruskan legasi yang saya pegang..ada hikmahnya kot..at least saya jumpa dengan amazing people..

nilah kitaorang badge Science stream f6 2012/2013..


TAPI....
TU DULU.. TIME SEM SATU

 
yang sya tutup tu dah bawa diri mengejar cita-cita yang lain.. gud luck..surry cover katun2..hhe..

Yup dulu kami 15 skang kami tinggal berbaki 10..sikitkan?.. memang pun sikit tapi sebenarnya kamilah badge science yang paling ramai ataupun paling berani MATI..haha..

meh aku (kata ganti nama ketiga) kenalkan satu2...
Dari belakang (kiri) : Azmie,Wong,Olsen,Jojoy,Dija,Arif
Barisan kedua(berdiri dari kiri) : Abot, Raislee,Fazlieyanti,Mr.Chak(guru kelas ajar kimia/physics) Ida,Nita Rosdy
Depan sekali: Beat, Aku,ngan fida..

Tapi entry kali aku x nak cakap pasal stress..just tiba2 nak cakap aku happy jumpa kamu semua.. walaupun maybe sekejap saja..tapi aku happy.. mungkin kita tak 'HIDUP' sangat tahun lalu sebab masalah2 kekecewaan masa lampau..haha..tapi kita sudah di sini..mau tidak mahu..kita perlu teruskan..Chayok!!..

Bagi yang sudah berada di landasan lain , 

Tibu (SPA8) : nanti sakit2 aku minta rawat ya fighting, tibu daebak..:3, 
Abot dan Nita(UPSI) : Nanti boleh jadi guru form6, ajar pelajar2 cam kita ^^,..bagi semangat..hehe..Chayok2..
Rosdy(Maktab) : Baju klas mungkin x jadi..haha.. tapi art ko daebak.. (Y)..
Dija(MATTA) :Beh, syg2 ko.. nanti aku naik kapal terbang yang ko selia..haha..See u soon..

Apapun
Selamat berjuang dengan diri sendiri!!!!

P/s: Aku menulis sebab bosan..sorry jiwang skit..haha.. Nanti aku nak post lagi..Daaaaaaaaaaaaaaaa......

>Be Cool<



2 comments:

rosdy dilah said...

knapa muka aq bgtu?? hahah

InViSiBle IzZy said...

itu ja ada..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...